Veneris Bakery & Coffee
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Blog

Blog

Ωράριο Καταστημάτων

28/3/2020

0 Comments

 
Το  ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων μας 

Στεργιογιάννη 20 
Δευτέρα - Σάββατο 06:30-21:00
Κυριακή και Αργίες κλειστά
Πετρακογιώργη & Μαιάνδρου 
Δευτέρα - Σάββατο 06:30-22:00
Κυριακή 07:00-21:30
Πλ. Δασκαλογιάννη & Κοζύρη 
Δεύτερα - Παρασκευή 06:30-22:00
Σάββατο 07:00-20:00
Κυριακή κλειστά

Σας ευχαριστούμε πολύ για την προτίμηση και την στήριξη σας.
Veneris Bakery & Coffee
0 Comments

Κριθάρι

29/3/2018

0 Comments

 
Picture
Κριθαροκουλούρα,  παραδοσιακά φτιαγμένη με ρεβυθομαγιά, χωρίς αλάτι. Με κριθάρι που καλλιεργείται σε ελληνικά χωράφια, και αλέθεται σε τοπικό μύλο της Κρήτης. 
Στα καταστήματα μας θα βρείτε προϊόντα, με βάση το κριθάρι, όπως παξιμάδια και ψωμί.

Το κριθάρι, φαίνεται να αποτελεί διατροφικό θησαυρό για τον οργανισμό αφού απαριθμεί ιδιαίτερα σημαντικά πλεονεκτήματα που ευνοούν τόσο την σωματική όσο και πνευματική υγεία.
 
Για τον καρπό του κριθαριού γίνονται συνεχώς μελέτες που συσχετίζουν και επιβεβαιώνουν προηγούμενα ευρήματα των επιστημόνων για την σημαντικότητα του ως τρόφιμο ημερήσιας κατανάλωσης. Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνεται και από την Κρητική- Μεσογειακή Διατροφή που τοποθετεί τα δημητριακά στην βάση της πυραμίδας. Εντούτοις τα ευεργετικά στοιχεία του κριθαριού φαίνεται σε μερικές περιπτώσεις να ξεπερνούν και αυτά των άλλων αντίστοιχων δημητριακών.
Σε σχέση με το σιτάρι και την βρώμη, φαίνεται να ρυθμίσει και να μειώνει αποτελεσματικότερα την παραγωγή ινσουλίνης και γλυκόζης, όπως φάνηκε σε μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε άτομα με Διαβήτη τύπου 2. (1.) 
Αξιολογώντας τον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη που παρουσιάζει, θεωρείται άριστο συστατικό - τρόφιμο για πρωινό για άτομα με διαβήτη τύπου 2 αλλά και αυτά που ακολουθούν διατροφή χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη.
 
Επιπλέον, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες που βοηθούν στην μείωση του ρίσκου για καρκίνο του παχέος εντέρου, την καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, την ρύθμιση της χοληστερόλης, και την αρτηριακή πίεση που αποτελούν κύριους παράγοντες για καρδιαγγειακά νοσήματα. (2,3)
 
Όσων αφορά την συγκέντρωση μικροθρεπτικών συστατικών το κριθάρι έχει υψηλή ποσότητα μαγγανίου, ασβεστίου, φωσφόρου, μαγνησίου και σιδήρου. Έχει Βιταμίνη Α, Κ, νιασίνη, Β6 και Β12 που σχετίζονται με την ομαλή λειτουργεί του νευρικού συστήματος. 
 
 
 
Βιβλιογραφία
 
 
1.van Dam RM, Hu FB, Rosenberg L, Krishnan S, Palmer JR. Dietary calcium and magnesium, major food sources, and risk of type 2 diabetes in U.S. Black women. Diabetes Care. 2006 Oct;29(10):2238-43. 2006. PMID:17003299.
 
2. Anderson JW, Hanna TJ, Peng X, Kryscio RJ. Whole grain foods and heart disease risk. J Am Coll Nutr 2000 Jun;19(3 Suppl):291S-9S. 2000. PMID:17670.
 
3. Bazzano LA, He J, Ogden LG, Loria CM, Whelton PK. Dietary fiber intake and reduced risk of coronary heart disease in US men and women: the National Health and Nutrition Examination Survey I Epidemiologic Follow-up Study. Arch Intern Med. 2003 Sep 8;163(16):1897-904. 2003
 
 
Κούτα Ελισάβετ
Κλινική Διατροφολόγος, MSc
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών
0 Comments

Παρουσίαση Καφέ

18/10/2016

0 Comments

 
Picture

Blend
Το βασικό μας χαρμάνι, το οποίο θα βρείτε κατά αποκλειστικότητα στο κατάστημα μας, είναι το sublime της Bristot. Ένα 100% Arabica high premium blend που περιέχει ποικιλίες από Καραϊβική, κεντρική Αμερική και από τα υψίπεδα της Βραζιλίας. Αυτά που το χαρακτηρίζουν είναι η μέτρια οξύτητα, το πλούσιο σώμα και το γεμάτο άρωμα. Αφήνει στο στόμα μια επίγευση μαύρης σοκολάτας, καπνού αλλά και πικάντικες νότες.

Single Origin Coffees

India
Ο ινδικός καφές της Mysore “plantation A” προέρχεται από τη περιοχή Karnatak της νοτιοδυτικής Ινδίας και καλλιεργείται σε υψόμετρο 1200 μ.-1300 μ.. Η ονομασία “plantation A” δίνεται μόνο στη κορυφαία ποιότητα Ινδικού καφέ, επεξεργασμένου με την υγρή μέθοδο. Με μεσαία οξύτητα και άρωμα με νότες λιβανιού, πιπεριού, λουλουδιών και ινδικών μπαχαρικών. Ο καφές αυτός αφήνει μια λεπτή και γλυκιά γεύση σοκολάτας και μπαχαρικών.

Ethiopia
Σε υψόμετρο 1900μ, μεταξύ σαβάνας και νερού, το πλούσιο ηφαιστειογενές έδαφος της περιοχής sidamo είναι ιδανικό για την καλλιέργεια καφέ. Η συγκομιδή γίνεται με το χέρι και η επεξεργασία με την παραδοσιακή υγρή μέθοδο. Με μέτρια προς υψηλή οξύτητα και έντονα ανθώδες άρωμα γιασεμιού με νότες λεμονιού και περγαμόντου, ο καφές αυτός αφήνει μια αρμονικά ισορροπημένη γεύση με νότες εσπεριδοειδών και τόνους μπαχαρικών και κρασιού.
 
Brasile
Η περιοχή Alta Mogiana είναι η πιο παραδοσιακή περιοχή καλλιέργεια καφέ της Βραζιλίας παγκόσμια `γνωστή για την άριστη ποιότητα των ποικιλιών της, χάρη στην μοναδική γλυκύτητα και την ισορροπία  ανάμεσα στο σώμα και την οξύτητα του καφέ.Με χαμηλή και λεπτή οξύτητα  και άρωμα φουντούκι,  ο καφές αυτός αφήνει μια απαλή και έντονη γεύση σοκολάτας και φουντουκιού στο στόμα.

Guatemala
Το πλούσιο ηφαιστειογενές έδαφος, η χαμηλή υγρασία, η μεγάλη ηλιοφάνεια και οι δροσερές νύχτες χαρακτηρίζουν τις φυτείες καφέ της περιοχής Αντίγκουα. Οι συχνές ηφαιστειακές εκρήξεις εμπλουτίζουν το έδαφος με τέφρα με αυξημένα μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Με υψηλή αλλά ευχάριστη οξύτητα και ανθώδες και πικάντικο άρωμα, ο καφές αυτός αφήνει μια γεύση από ήπιες νότες εσπεριδοειδών και φρουτώδες άρωμα.

Santo Domingo
H Barahona AA θεωρείται ευρέως η καλύτερη από τις κορυφαίες γκουρμέ ποιότητες καφέ του Αγίου Δομίνικου. Το ζεστό ωκεάνιο κλίμα του είναι μοναδικό σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες καλλιέργειας καφέ της Κεντρικής Αμερικής. Το ορεινό υπέδαφος από ασβεστόλιθο και γρανίτη, δίνει στους κόκκους του καφέ μια ιδιαίτερη, χαρακτηριστική γεύση. Με μέτρια προς χαμηλή οξύτητα και άρωμα κακάο και κάπνας, ο καφές αυτός αφήνει μια γλυκιά, κρεμώδης γεύση με νότες καρυδιών και αμυγδάλων, σοκολάτας και μπαχαρικών.

Picture
0 Comments

    Archives

    March 2020
    March 2018
    October 2016

Blog

Καταστήματα
Επικοινωνία
​Φόρμα παραπόνων
Αίτηση Εργασίας

​Ερωτηματολόγιο




© COPYRIGHT  ALL RIGHTS RESERVED.
Υιοί Νικ. Βενέρη ΑΕΒΕ
  • Στεργιογιάννη 20
  • Πετρακογιώργη & Μαιάνδρου
  • Πλ. Δασκαλογιάννη & Κοζύρη
Ηράκλειο Κρήτης

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Blog